diumenge, 20 d’abril del 2014

Bona Diada de Sant Jordi a tots i a totes!

Amb aquesta entrada finalitza el meu recull de recursos digitals per a biblioteques escolars. No fa encara dos mesos que vaig iniciar aquest blog i no m'hauria imaginat pas ni que aprendria tantes coses ni que m'ho passaria tan bé fent-les. Ara em quedo amb la il·lusió de poder fer públic aquest blog el curs vinent, esperant que esdevingui:
  • Un recurs atractiu per a l'alumnat de la meva escola.
  • Una eina funcional per a la resta de mestres que en composen el claustre.
  • Una proposta interessant per a les famílies que ens acompanyen en tot el procés educatiu. 
Com a objectiu no està gens malament... Ja us en diré alguna cosa! De moment, només em queda desitjar-vos una bona Diada de Sant Jordi a tos i a totes i un bon final de Màster! Una abraçada!



comic creator

Si sou entusiastes dels còmics, aquí teniu la possibilitat de crear la vostra pròpia tira còmica. És ben senzill: decidiu quantes imatges ha de tenir, escolliu els personatges i escriviu el diàleg en les bafarades. Ja el teniu a punt per a imprimir o enviar a qui vulgueu!


Gènius

Us presentem el catàleg de les Biblioteques Públiques de la Diputació de Barcelona. Aplega una bona colla de biblioteques i ofereix servei de préstec, cerca per temes, recomanacions de llibres, còmics, música i cinema classificats per franges d'edat i, a més, jocs relacionats amb els llibres i un llistat prou ampli de webs de jocs. No us ho perdeu!


Nuevas dinámicas para la Biblioteca Escolar en la sociedad red

La Junta de Andalucía ofereix un programa de suport molt interessant per a les biblioteques escolars. Al web Lectura y Bibliotecas Escolares de Andalucía trobem un llistat molt complet de propostes i de bones pràctiques, així com un recull de documents de referència publicats per la pròpia Junta de Andalucía que són del tot recomanables. 


A la mateixa pàgina web podem trobar llibres i documents en format PDF. Volem destacar especialment un document que caldrà tenir molt present per la seva anàlisi pertinent sobre la repercussió de les noves tecnologies en el funcionament de les biblioteques escolars i per seu recull completíssim de recursos digitals: Nuevas dinámicas para la biblioteca escolar en la sociedad red.


intef

Explorant el web del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, hem localitzat l'intef, un portal molt potent on el professorat pot trobar recursos de tota mena. A més d'informació, exercicis, propostes didàctiques, una mediateca i oferta formativa, resulta especialment recomanable el seu Banco de imágenes y sonidos, que recull registres d'àudio i fotografies molt variades classificades per temes. El trobareu en el  seu buscador. L'afegim a les nostres adreces d'interès!


També dins del portal intef s'ubica la Red de buenas prácTICas 2.0 on podeu trobar múltiples idees que s'han portat a terme en diversos centres de l'estat espanyol, classificades per etapes educatives. El web també inclou pràctiques innovadores i material d'interès per a les famílies. Feu-hi un cop d'ull!

dijous, 17 d’abril del 2014

voki

El voki és un programa que et permet crear el teu propi avatar donant-li l'aspecte que tu vulguis i dotant-lo de veu per a transmetre qualsevol missatge escrit o prèviament enregistrat. Ofereix tota mena d'imatges que pots manipular, canviant els seus trets i la seva indumentària: animals, humans, monstres, personatges fantàstics i una àmplia galeria d'opcions. Tambè tens la possibilitat d'escollir el paisatge de fons.
Nosaltres hem creat un gat que us vol donar un missatge!


dimecres, 16 d’abril del 2014

Joan Turu

Us presentem en Joan Turu, un il·lustrador que ens  ha semblat molt interessant, tant pels seus dibuixos com pels texts que els acompanyen. Podeu passejar pel seu blog i per aquest pinterest.

dimarts, 15 d’abril del 2014

audacity

Audacity és un altre dels programes que hem descobert aquest curs. Ens permet gravar so com el portal ivoox, però també ofereix la possibilitat d'editar la gravació. Podem enregistrar àudio en directe mitjançant un micròfon o un mesclador. També podem digitalitzar les gravacions realitzades des de cintes, discos o minidiscs. Malgrat que és gratuït, cal instal·lar prèviament el programa i disposar de micro.
És del tot recomanable: feu-hi una ullada!


ivoox

Us presentem ivoox, un portal que conté un extens recull d'àudios i que et permet escoltar i publicar gratuïtament tants àudios com vulguis sense límit d'emmagatzematge i de transferència. El web inclou dues entrades principals: 
  • La primera permet explorar àudios de tota mena: escoltar monòlegs, audiollibres gratuïts, conferències o qualsevol altre enregistrament sonor.
  • La segona és per a poder escoltar ràdios online, tant si són musicals, com parlades en diversos idiomes.
Des de l'escola podem fer enregistraments de veu amb l'alumnat i escoltar-les a través de la xarxa. Les possibilitats són molt diverses: des de fer un programa de ràdio, fins a gravar nens i nenes llegint poesies a la biblioteca. L'ivoox ens permet difondre qualsevol tall de veu. No us ho perdeu!


dilluns, 14 d’abril del 2014

Activitats vinculades amb la Diada de Sant Jordi

Si voleu saber totes les activitats que estem preparant per a celebrar la Diada de Sant Jordi us presentem un linoit amb totes les activitats que no us podeu perdre!

La llegenda de Sant Jordi

Com cada any per aquestes dates, a totes les classes expliquem i recordem algunes de les versions de la llegenda de Sant Jordi. A la biblioteca de l'escola en podeu trobar tots aquests exemplars: cliqueu aquí!

diumenge, 13 d’abril del 2014

Exposició de dracs

Volem fer una crida a totes les famílies de l'escola perquè per la Diada de Sant Jordi ens agradaria fer una exposició de dracs al vestíbul. Sabem que entre el nostre alumnat hi ha entusiastes dels dracs, que n'han fet a casa i que, fins i tot, són membres de les colles de Vilanova i de la Geltrú. El dia 23 d'abril per la tarda, farem una festa al pati i ens agradaria comptar amb una bona colla de dracs i tabals. L'Associació d'Amics del Drac de la Geltrú ja ens ha confirmat que portaran una rèplica del Drac Tigre de la Geltrú perquè puguem ballar amb ell!
Agraïm per endavant la vostra col·laboració!



dimarts, 8 d’abril del 2014

Symbaloo de recursos educatius

Us volem presentar el symbaloo que anem elaborant per tal de tenir reunits en un mateix quadre d'entrada els enllaços a alguns webs i blogs que ens semblen recomanables. N'hi ha que ja els coneixíem i altres els hem descobert al llarg d'aquest màster. Hi ha una mica de tot: blogs de biblioteques escolars, webs dedicats a la literatura infantil i juvenil, recursos diversos per a professorat i algunes de les eines que hem après a utilitzar amb més o menys èxit. La idea és anar-lo omplint i, fins i tot, fer-ne més d'un acotant una mica més els temes. Aquí el teniu!

Idees per a Sant Jordi

Us agrada aquest drac? Doncs si voleu trobar un munt d'idees tan originals com aquesta per als vostres treballs de Sant Jordi, cliqueu aquí!


Concurs de punts de llibre

Només queden tres dies per poder presentar el vostre punt de llibre pel concurs de Sant Jordi. Ja sabeu que el tema és la rosa o el drac, amb la tècnica que preferiu. El punt de llibre guanyador rebrà un premi el mateix dia dels Jocs Florals i se'n faran còpies per a repartir entre les persones que col.laborin amb la festa.


Animeu-vos! Encara hi sou a temps!

Paradeta de Sant Jordi

Benvolgudes famílies!
Com tots els anys per aquestes dates, la comissió de biblioteca i l'alumnat de 6è està organitzant la paradeta de Sant Jordi. És per això que necessitem que porteu llibres que tingueu per casa i que ja no volgueu, per poder-los vendre i ajudar els nois i noies de 6è a recollir diners per les seves colònies de final de curs. Els podeu deixar a les caixes que trobareu al vestíbul. Recordeu que han d'estar en bon estat. 


Agraïm per endavant la vostra col·laboració!

dimarts, 1 d’abril del 2014

Llibres de poesia

Si voleu saber quins són alguns dels llibres de poesia que tenim en el nou prestatge que hem estrenat a la biblioteca de l'escola, haureu de fullejar aquest catàleg!

 

Mural de Sant Jordi

Com ja haureu vist al vestíbul de l'escola, el nostre mural de Sant Jordi cada cop està una mica més ple! Esperem que ens feu arribar les vostres fotografies llegint en aquell racó de casa on acostumeu a fer-ho. A la fotografia hi podeu sortir en solitari o amb companyia, doncs ja sabem que a vegades ve molt de gust que algú ens llegeixi una estoneta en veu alta. Sobre tot, si és l'hora d'anar a dormir!



symbaloo

Us proposem una eina força interessant que acabem de conèixer. S'anomena simbaloo i permet organitzar a la pantalla de l'ordinador les icones de les eines, els enllaços i les pàgines web que s'utilitzen amb més freqüència. Si voleu conèixer el seu format, cliqueu aquí. També podeu clicar el logo:


A l'escola, pot donar bon resultat com a pàgina d'inici dels ordinadors, ja que resulta molt més atractiva que la que el nostre alumnat es troba habitualment. 
Darrera de cada finestra, s'hi pot amagar el recurs que més convingui: des de l'enllaç a un blog, 
fins a exercicis d'una àrea concreta o una selecció de jocs didàctics.