diumenge, 30 de març del 2014

Coneixeu Quentin Blake?

Acabem de conèixer una nova manera de fer presentacions que, tot i que a vegades pot marejar una mica, resulta força més atractiva que el Power Point. El seu nom és Prezi i el seu format és molt dinàmic. Aprofitem aquest nou aprenentatge per a presentar-vos alguns dels dibuixos que hem pogut trobar de Quentin Blake, el famós il.lustrador de literatura infantil d'origen britànic.


Si voleu accedir al nostre Prezi cliqueu el seu nom: 



dimecres, 26 de març del 2014

dimarts, 25 de març del 2014

Esperem les vostres piulades!




Acabem d'obrir un compte a twitter amb el nom de lola ventosa. De moment, ens hem fet seguidors de diversos organismes i entitats vinculats amb el món de la cultura: museus d'art, teatres, editorials, llibreries, revistes de cinema, diaris,... 
La nostra voluntat és estar al dia de l'actualitat cultural. Esperem els vostres comentaris, idees, suggeriments i aportacions de tota mena. Volem que aquest blog sigui força dinàmic i per això necessitem la vostra col·laboració. Ja esteu trigant!

Delicious.com

   
Acabem de descobrir una eina que pot ser molt útil per a tots aquells i aquelles que, com nosaltres, esteu motivats pels llibres i per tot allò que té relació amb la lectura. S'anomena delicious i és un servei que permet emmagatzemar, descobrir i compartir llocs webs sobre qualsevol qüestió. El seu caràcter col.lectiu permet a usuaris i usuàries accedir a marcadors socials de tot el món i etiquetar-los sota un mateix tema, amb la possibilitat de fer pública la seva selecció, col.laborar amb altres seguidors o compartir els seus llistats.

Des del nostre blog, us fem arribar la nostra selecció d'enllaços agrupats amb les etiquetes següents:             


il·lustració
recursos tic
recursos educació
biblioteca escolar
blog BE
documents sobre BE
animació lectora
poesia infantil
literatura infantil

Esperem que siguin del vostre interès!

dissabte, 22 de març del 2014

Recomanacions del mes de març

Com ja haureu vist a la cartellera de la biblioteca, us fem arribar les recomanacions del mes: un llibre per a cada cicle. Bona lectura!

Per a Educació Infantil  
Llenas, Anna, El Monstre de Colors, Flamboyant, 2012

El monstre de colors no sap que li passa. S'ha fet un garbuix i ara necessita ajuda per a desfer l'embolic. La seva amiga l'ajuda a posar nom a cadascuna de les seves emocions. Amb aquesta història senzilla i tendra, podem ajudar als nens i nenes a reconèixer la por, l'alegria, la ràbia, la tristesa o l'amor.



Per a Cicle Inicial:
Mayer, Mercer. Un malson al meu armari, Kalandraka, 2011

Dins l'armari del protagonista d'aquesta història hi ha un malson molt particular. Aquest és un conte perfecte per llegir abans d'anar a dormir i espantar tots els malsons que a vegades amoïnen els infants. 




    Per a Cicle Mitjà:
Bouchard, André, No sé on tinc el capCombel, 2009

El pare perd el cap a causa del seu encaparrament en un projecte en el qual treballa i aquest fet provoca una sèrie de situacions molt divertidesa casa seva. El seu fill i la seva filla li fabriquen un cap postís, però obtenen un pare incapacitat per a pensar. Amb unes il·lustracions molt enginyoses de Quentin Blaque, el llibre ironitza a través de la metàfora la vida tan atrafegada de les persones adultes.




Per a Cicle Superior: 
Than, Shaun, L'arbre Vermell, Barbara Fiore Editora, 2001

L'arbre vermell ens parla sobre els sentiments que ens envaeixen aquells dies en que res no es veu clar. A través d'unes imatges que a l'hora són impactants i sorprenents, l'autor ens condueix a la reflexió i ens aporta un final ple d'esperança. 



Mural de Sant Jordi

Des de la biblioteca de l'escola, estem recollint fotos per fer un gran mural al vestíbul per celebrar la Diada de Sant Jordi. Si voleu participar cal que us feu una foto llegint en aquell racó de casa on us trobeu més còmodes per a fer aquesta activitat. A la foto hi poden sortir una o vàries persones.


Nenes, nens, mares, pares, mestres i tothom que vulgui participar esperem que ens feu arribar les vostres fotos el més aviat possible!

Hora del conte

El dijjous 13 de març, la biblioteca de l'escola va rebre la visita de la Montse Balada i la Cesca Mestres. Ens van explicar el darrer conte de la Montse Balada L'elefant Mainú i l'amistat, acabat de publicar per l'editorial el Cep i la Nansa de Vilanova i la Geltrú. 


Els nens i nenes que van venir van aprendre la cançó de l'elefant amb llenguatge de signes i es van comprometre a col.laborar en la presentació oficial del llibre a la biblioteca Armand Cardona de Vilanova, el proper dissabte 5 d'abril. No us ho perdeu!

diumenge, 16 de març del 2014

Enquesta per a usuaris i usuàries de la biblioteca escolar

Estem fent un estudi sobre el vostre nivell de coneixement respecte els documents que tenim a la biblioteca de l'escola. Us enviem una enquesta perquè la respongueu i ens la feu arribar el més aviat possible. És molt fàcil i només us ocuparà uns minutets!

Entre tots i totes fem que la biblio funcioni millor!

https://docs.google.com/forms/d/1WV7XByf0N1WU6gc0BG002fEXXP_1bMCbA9JToJcARIU/viewform


Conte va, va de contes!





Us fem saber que encara sou a temps de participar en el fantàstic concurs de contes que s'organitza a Vilanova aquesta primavera "Conte Va, Va de contes!". En aquest enllaç trobareu tota la informació! http://contevavadecontes.blogspot.com.es/






dimecres, 5 de març del 2014

Anem a caçar un ós

Avui tot just s'acaba el carnaval i, per això us recomanem que aneu deixant de banda la festa i torneu a la lectura. Aquest clàssic de Michael Rosen amb il·lustracions de la Helen Oxenbury és una delícia per l'alumnat d'infantil i de cicle inicial:





Si voleu practicar una mica l'anglès, no deixeu de veure aquest vídeo!



I si us ha agradat aquest vídeo, segur que us entusiasma el seu canal de YouTube: http://www.youtube.com/user/iwasborninlondon/feed